Proiecte
Activități
Echipa
Despre noi
Sponsori
Parteneri
 

Lectii de navigare în oceanul media
Curs introductiv de jurnalism pentru elevii clasei a X-a B, Colegiul National Sfântul Sava din Bucuresti
3 – 5 aprilie 2013

Traim într-un ocean media, asaltati de informatii, dar o multitudine de informatii sau cunostinte nu înseamna cunoastere si nu înseamna nici pe departe întelepciune. Pentru a contribui la cunoastere si întelepciune, productia media trebuie sa fie de calitate, sa fie selectata si prezentata cu profesionalism, pentru a raspunde nevoilor audientei, iar audienta trebuie sa fie avizata pentru a putea alege media în cunostinta de cauza.

Cursul nostru este o introducere în “bucataria” media, menita sa suscite interesul elevilor pentru un domeniu esential al vietii sociale, sa îi ajute sa devina consumatori avizati, dar si realizatori eficienti de productii media, sau chiar sa îi inspire pentru alegerea unei cariere la care s-au gândit sau nu pâna acum, dificila, dar frumoasa si plina de satisfactii, atunci când o practici cu pasiune, truda si responsabilitate, cu profesionalism.

Cursantii vor cunoaste misiunea radioului public si se vor familiariza cu genurile radiofonice.

La finalul sesiunilor, vor putea sa realizeze stiri scurte si interviuri, din domeniile educatie, cultura, divertisment, vor putea scrie articole si comentarii atractive si pline de creativitate.

Tematica si program

miercuri, 3 aprilie, 10.30 – 15.30:
Situatia media; Diferenta între radiourile comerciale si radioul public; Genuri jurnalistice
Stirea: Structura si elemente de captare a atentiei; Cuvinte cheie; Public tinta
Interviul
Lucru în echipa

joi, 4 aprilie, 10.30 – 15.30
Evaluarea Scriem pentru Internet; Jurnalism on line
Recomandari de stil ; Scriere creativa

vineri, 5 aprilie 10.30 – 12.30

Vizita la Radio România (Societatea Româna de Radiodifuziune), Str.general Berthelot, nr.60-64 Întâlnire în fata intrarii principale la ora 10.15.

Echipa ARCA: Navigatori cu multi ani de experienta si atractie pentru apele limpezi ale oceanului media, în cautarea unui echipaj de tineri ucenici, carora sa le predea harta secreta

Cursul în imagini

Proiecte
Activități
Echipa
Despre noi
Sponsori
Parteneri
Copyright (c) 2013 A.R.C.A.
Toate Drepturile Rezervate